Barion Pixel

VGF&HKL szaklap

Hírek

Biokopri, Airvent, Rothenberger, MÉGMA, Panasinic, Wilo

Hírek, újdonságok

2024/5. lapszám | VGF&HKL online |  59 |

Biokopri, Airvent, Rothenberger, MÉGMA, Panasinic, Wilo

Lakossági THERMEX klímák kiemelkedő működési hatékonysággal, az Airvent moduláris légkezelőgép-családjának új generációja, egy szerszámban két funkció: sorjázó és kalibráló, forradalmi biztonság és hatékonyság a hűtőközegek lefejtésében. Idén is támogassa adója 1 százalékával az Épületgépészeti Múzeumot! Itt a Panasinic új termékcsaládja, innovatív jelentkezőket vár a Wilo Csoport.

Lakossági THERMEX klímák kiemelkedő működési hatékonysággal

Új lakossági monosplit klímaberendezések a magyarországi piacon, THERMEX RENCA és SUR 12 WiFi hűtésre és fűtésre optimalizált légkondicionálók 3,5 kW teljesítményben. A gyárilag csepptálca fűtéssel és kompresszor leolvasztással rendelkező berendezések kimagasló, 8,62-es SEER értékkel és átlag feletti 4,65-ös SCOP értékkel rendelkeznek. Üzemeltetésükhöz H tarifa igényelhető. A magas alapfelszereltségű klímák többek között beépített WiFi-vel szállítottak, a THERMEX HOME APP. magyar nyelven is elérhető alkalmazás kényelmes üzemeltetést biztosít.

A THERMEX lakossági légkondicionálókat az importőr, a hasonló működési jellemzőkkel bíró, ismert nagy márkákhoz képest egyértelműen kedvezőbb áron kínálja, szakembereknek versenyképes kivitelezői kedvezményt biztosít. Kizárólagos magyarországi importőr a BIOKOPRI Kft. További infók →

MultiPlex 2

Az Airvent moduláris légkezelőgép-családjának új generációja

A MultiPlex 2 a fenntarthatóság iránti gyakorlati elkötelezettségünket tükrözi. A kimagasló minőségű beépülő elemek, az időtálló anyagok alkalmazása, a minimálisra csökkentett energiaveszteségek, valamint az automatika rendszer mind egy hosszútávon jó beltéri levegőminőséget biztosító légkezelőgép alkotóelemei. A MultiPlex 2

  • váza eloxált alumínium profilokból készül, hőhídmentes poliamid betétekkel;
  • élprofiljai üvegszál erősítésű műanyag sarokelemekkel vannak összekötve;
  • borítását 70 kg/m³ sűrűségű kőzetgyapot szigeteléssel ellátott panelek alkotják, melyek csavarok nélkül csatlakoznak a vázhoz;
  • kiválasztószoftver segítségével számos elrendezési lehetőség és modulkombináció közül választhatjuk ki a projekt adottságaihoz ideális berendezést.

Az új vázszerkezetnek köszönhetően a MultiPlex 2 gépek az EN1886 szabványnak megfelelően az alábbi besorolások szerint teljesítenek: T2 hőátbocsátás, TB2 hőhidasság, L1 légszivárgás, D1 mechanikai szilárdság és F9 szűrőkeret szivárgás kategóriákban.

ROCALIBER

Egy szerszámban két funkció: sorjázó és kalibráló

A racsnis T-markolat és belső sorjázó egy eszközben segíti a felhasználót a mindennapi munkahelyi kihívásokban. A beépített racsni lehetővé teszi a ROCALIBER folyamatos működtetését anélkül, hogy a szerszámot elengedné. Így a többrétegű csövek előkészítése folyamatos, kevesebb időt és kisebb időráfordítást igényel. Továbbá a ROCALIBER racsnis markolata különösen hasznos lehet a szűk, nehezen hozzáférhető helyeken, mivel sokkal kényelmesebbé teszi a kalibrálást.

A ROCALIBER speciális anyaghasználata a pontos méret megtartása mellett a vágóélek és a síkfelületek számára garantáltan hosszú élettartamot biztosít. 100%-os lefedettség a legelterjedtebb műanyag csőátmérők (EU) esetében a ROCALIBER S & L változataival.

ROREC Pro A3

Forradalmi biztonság és hatékonyság a hűtőközegek lefejtésében

Az ATEX tanúsítvánnyal rendelkező, robbanásbiztos készüléket az A1, A2L és A2 osztályú hűtőközegek kezelésére tervezték, beleértve a fokozottan tűzveszélyes A3 osztályt is. A ROREC Pro A3-at kiemelkedő teljesítmény jellemzi. Az olajmentes 2 dugattyús kompresszor és a nagy teljesítményű 4 pólusú motor gyors és hatékony lefejtést biztosít, míg a kompakt és könnyű kialakítás nagyfokú mobilitást tesz lehetővé. Az intuitív, egygombos működtetés és az áttekinthető digitális kijelző jelentősen megkönnyíti a használatát.

Mint minden ROTHENBERGER lefejtő készülék, a ROREC Pro A3 is rendelkezik a PURGE funkcióval, amely lehetővé teszi a hűtőközeg-maradékok hatékony és teljes eltávolítását. A ROREC PRO A3 hűtőközeg-lefejtő készülék ideális minden hűtőberendezés-telepítő és -technikus számára a hűtőközegek hűtő- és légkondicionáló rendszerekből történő lefejtéséhez. A készülék nagyon intuitívan és egyszerűen kezelhető. Az ATEX tanúsításnak köszönhetően A3 besorolású gyúlékony hűtőközegekkel is használható.

Idén is támogassa adója 1 százalékával az Épületgépészeti Múzeumot!

A VGF&HKL olvasói minden hónapban találkozhatnak az Épületgépészeti Múzeum tárgyaival. Adóbevalláskor a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlása nagy segítség a nonprofit szervezeteknek – amilyen a múzeum is. Kérjük, amennyiben még nem rendelkezett személyi jövedelemadója szabadon felhasználható egy százalékáról, gondoljon az Épületgépészeti Múzeumra. Idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzünk az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadónak 1+1%-áról. Ez legkésőbb 2024. május 21-ig, az szja-bevallástól függetlenül is megtehető. Szeretnénk felhívni a kollégák figyelmét, hogy a listán, 19568-as sorszám alatt megtalálható a MÉGMA Magyar Épületgépészeti Múzeum Alapítvány, amely a gyűjtemény tárgyainak (több, mint 10000 darab) felújítására, bemutatható állapotba hozásukhoz örömmel fogadják a felajánlott adó 1%-okat.

Sorszám: 19568. Adószám: 18979316-1-41. Név: MÉGMA Magyar Épületgépészeti Múzeum Alapítvány. Cím: 1025 Budapest, Napvirág utca 10. Az Épületgépészeti Múzeum címe: 1225 Budapest, Tétényliget utca 3. Tel.: +36 1 425 3288, e-mail: info@epuletgepeszetimuzeum.hu, webcím: www.epuletgepeszetimuzeum.hu

Itt a Panasinic új termékcsaládja

A Panasonic Heating & Cooling Solutions bemutatta új Big Aquarea T-CAP M-sorozatú hőszivattyúját a milánói Mostra Convegno Expocomfort kiállítást követően hazánkban, a Contruma szakkiállításon. Az M-sorozatú hőszivattyúk rugalmas, kompakt és energiahatékony megoldást kínálnak a sorházak és társasházak, valamint a kereskedelmi épületek központi fűtési és hűtési, használati melegvíz-rendszereinek kiszolgálására. Az M-sorozat tagjai könnyen integrálhatóak olyan rendszerekkel, mint például a fan-coilos fűtési és hűtési rendszer, a padlófűtési és mennyezethűtési fűtési rendszerek, valamint a használati melegvíz-termelés és különösen a radiátoros rendszerek, mivel –15 °C-os külső hőmérséklet mellett is képesek az új hőszivattyúk akár 75 °C-os előremenő vízhőmérsékeletet biztosítani.

Az energiahatékonyságra és a környezeti felelősségvállalásra összpontosítva a rendszerben a természetes R290-es hűtőközeg van használatban, amelynek alacsony, mindössze 3 a globális felmelegedési potenciálja (GWP), így hatékony alternatívát kínál a hagyományos fosszilis tüzelőanyaggal működő fűtési rendszerekkel szemben. A fejlett skálázhatósági lehetőségeket kínáló Big Aquarea M sorozat 20, 25 és 30 kW egységteljesítményben kapható, és akár 300 kW-os kaszkádrendszer is kialakítható a készülékek használatával. Maximum 10 egység kapcsolható össze, ami nagyfokú rugalmasságot biztosít a rendszer kialakításakor.

Innovatív jelentkezőket vár a Wilo Csoport

A Wilo Csoport idén először adja át az Ecolution Award nevet viselő elismerést. Április 9. és szeptember 30. között a Wilo arra buzdítja ügyfeleit, hogy innovatív vízgazdálkodási projektek bemutatásával pályázzanak erre az új díjra. Az Ecolution Award kategóriában olyan projekteket ismer el, amelyek korai előrejelző rendszereket tartalmazó elemeket használnak, hogy a hibákat gyorsabban ki lehessen javítani. A Környezetvédelmi követelmények túllépése kategória azokat a projekteket ismeri el amelyek hozzájárulnak a környezetvédelemhez, például megújuló energiák alkalmazásával. A részvétel előfeltétele a Wilo termékeinek, megoldásainak alkalmazása.